MOKKELS

door Lucas de Waard

Laat ik het maar gewoon zeggen: ik kom graag op de website mokkels.nl. Voor wie daar nog nooit van gehoord heeft zal ik het even uitleggen. Mokkels.nl is een Nederlands internetforum waarop Nederlandse jongens foto’s delen van lekkere wijven met feestelijke jopen. Die zijn meestal ook Nederlands. De naam is natuurlijk goud. Je weet meteen waar je aan toe bent (hoewel ik bij het woord “mokkels” eigenlijk altijd aan paardenkeutels moet denken, maar dat ligt aan mij en dat snap ik best).

Afijn, ik kom er dus geregeld, op die site. Dat begon jaren geleden. Het was rond de kerstdagen en ik was op zoek naar de Playboy foto’s van Tanja Jess. Belachelijke foto’s, waarop ze in allerlei rare tuigjes aan dakgoten hing, maar daar gaat het niet om. Toen ik ze eenmaal gevonden en bekeken had bleef ik even hangen. Op mokkels.nl staan namelijk niet alleen foto’s. Het is een forum, dus er kan ook van gedachten gewisseld worden. ‘Ja ja’, hoor ik u denken, ‘Viespeukerij en vrouwonterende fantasieën’, maar dan moet ik u teleurstellen. Het is een ontzettend lieve site. Dusdanig lief zelfs, dat hij verslavend werkt.

Zo zou er vorige week een douche-scène van Yolanthe Cabau van Kasbergen uitgezonden worden op tv. Heel mokkels.nl in rep en roer. Massaal zat men klaar om gifjes te smeden van Yolanthe’s nat gedouchte bips en die daarna gretig te delen. Maar toen het moment van de bewuste scène daar was bleken er alleen blote voeten en schouders te zien.

‘Ongelofelijk…. Jeetje, wat baal ik hiervan, zeg…’, verzuchtte een dieptreurige mokkels-bezoeker. Hij kreeg veel bijval. Men was realistisch: misschien hadden ze er ook gewoon teveel van verwacht, met zijn allen. Ze troostten elkaar. Wellicht kwam er nog een volgende keer. Je wist maar nooit. En ze moesten toch ook respecteren dat Yolanthe baas over eigen lijf is en blijft.

Veel wordt er ook gesproken over de overwonnen borstkanker van Sylvie Meis. De bezoekers van mokkels.nl hebben hier veel bewondering voor, en tussen de foto’s van in Hunkemöller-strings gehesen billen wordt hier veelvuldig aan gememoreerd. Sylvie is een inspirerende vrouw. Verder zou men het op mokkels.nl zonde vinden als Victoria Koblenko zich helemaal vol laat tatoeëren (‘Is van zichzelf gewoon al een prachtige vrouw’) en schrijft iemand over Lauren Verster: ‘ Wat heeft onze Lauren toch mooie benen. Waren alle benen maar op zijn minst half zo mooi.’

In die tweede zin zit zoveel liefdevolle poëzie dat ik niet weet waar ik moet beginnen.

Mokkels.nl bezoek ik, kortom, voor een beetje troost. Troost en hoop. In Groot Brittannië wordt hardhandige porno verboden, Julien Blanc en Thierry Baudet zeggen hele rare dingen en het feminismedebat explodeert, maar op mokkels.nl trekken de allerbraafste viespeuken van de klas zich nergens wat van aan. Vrouwen zijn prachtwezens, bloot of niet. En als ze allemaal benen hadden die op zijn minst half zo mooi waren als die van Lauren Verster, dan waren ze al zielsgelukkig.

De wereld kan zo mooi zijn.